Singurul hipodrom de trap din România reconstruit din fonduri europene la Ploiești a fost gazda primei curse!

0

Hipodromul din Ploieşti s-a redeschis. În ciuda gurilor rele care spuneau că investiţia este nefuncţională, prima cursă oficială de trap a fost organizată sâmbătă, 15 aprilie 2017.

“Hipodromul a găzduit sâmbătă prima cursă oficială de trap din acest sezon. Lucrările de refacere a pistei au fost finalizate, a fost rezolvată şi problema sistemului foto-finish. Aşadar, totul a fost pregătit pentru a începe o nouă poveste frumoasă la Hipodromul nostru”, ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

A fost semnat şi Procesul Verbal de preomologare a pistei. Documentul prevede că o comisie, formată din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Zootehnie şi ai Societăţii Române de Trap, va verifica, timp de patru reuniuni, calitatea pistei.

A fost o reuniune cu patru curse, „vedetă” fiind Cursa „Premiul de Paşte”, la startul căreia s-au aliniat opt cai ce au luptat pentru premii totale de 4.800 lei (locul I – 2.160 lei, locul al II-lea – 1.200 lei, locul al III-lea – 720 lei, locul al IV-lea – 480 lei şi locul al V-lea – 240 lei). Cei opt cai ai căror proprietari au achitat taxa de înscriere de 240 lei (5% din cuantumul total al premiilor, conform regulamentului) au fost următorii: Star Nobel, Ukulele, Suvenir, Utszeli, Tutanhamon, Shadow Effe, Suni şi Nekifuto. Ca un element inedit, doi dintre caii participanţi, Utszeli şi Tutanhamon, aparţin unui proprietar din Ungaria. Pe lângă premiile în bani, câştigătorul a intrat în posesia unei cupe şi a unei diplome, iar următorii clasaţi au primit diplome din partea organizatorilor.

Înaintea cursei „vedetă” au avut loc alte trei curse de calificare, pentru cai în vârstă de 2, 3 şi 4 ani.

Prima cursă a fost rezervată cailor de patru ani și din care s-a remarcat murgul Vreme Rea, proprietatea lui Nicolae Marian.

Următoarea a fost cea a cailor de doi ani, murgul Power Nobel fiind primul la finiș. Acesta aparține Hergheliei Nan.

Cursa a treia, cea a cailor de trei ani, a revenit unui alt cal murg, Over Jet, proprietatea aceleiași Herghelii Nan.

Iar cloul, cursa dotată cu Premiul de Paști, a reprezentat o surpriză în lumea turfiștilor de vreme ce, la capătul unei întreceri foarte echilibrată, conducătorul din sulky, Roxana Popa – conducându-l pe Suvenir, proprietatea lui Marcel Sâmpetru – a devansat cai mai bine cotați precum Suni, Tutanhamon, Star Nobel sau Shadoe Effe, adversari clasați în această ordine, după Suvenir.

Premiul cel mare a avut o valoare… mică, doar 2160 de lei intrând în contul Roxanei. Apoi, pe rând, 1200, 700, 480 și 240 de lei pentru pozițiile II-V… La aceste sume s-a adăugat suma de 1000 de lei – împărțită în mod egal celor cinci – bani reprezentând o sponsorizare venită de la societatea Viking Pruszynski!

Lucrările demarate în decembrie 2014 pentru modernizarea singurului hipodrom de trap din România au fost finalizate, acestea fiind finanţate din fonduri europene. Foarte curând, noul Hipodrom de la Ploiești va deveni un punct de atracţie pentru ploieşteni, şi nu numai, ceea ce va aduce un plus de imagine municipiului reședință de județ, dar și dezvoltare din punct de vedere turistic și economic.

Valoarea contactului de finanţare al proiectului a fost de aproximativ 13 milioane euro fără TVA.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele