Progrmaul Diaspora Start Up

0

Românii care trăiesc peste hotare şi vor să revină în România să îşi deschidă o afacere se pot înscrie în programul Diaspora StartUp.

Acest program pune la bătaie trei proiecte de până la 40.000 de euro, care vor fi desemnate după o jurizare a fundaţiei CAESAR. Banii sunt nerambursabili.

„Fundaţia CAESAR anunţă lansarea înscrierilor pentru trei proiecte ‘Diaspora StartUp’, finanţate din fonduri europene disponibile prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ‘Locuri de muncă pentru toţi’. Fiecare proiect eligibil, selectat drept câştigător, va beneficia de o finanţare nerambursabilă de până la 40.000 de euro (co-finanţare zero). Programul se adresează cetăţenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni şi doresc să-şi deschidă o afacere în ţară”, se precizează într-un comunicat.

Candidaţii trebuie să aibă studii sau experienţă în străinătate în domeniul în care intenţionează să îşi deschidă afacerea. Programul nu vizează sectorul agricol şi nici regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

Fiecare proiect trebuie să fie implementat în cel mult 36 de luni. Fundaţia CAESAR a anunţat că va oferi informaţii despre programul său în perioada următoare. Primele evenimente dedicate acestei măsuri vor avea loc în centre importante ale diasporei româneşti: Londra, Paris, Berlin sau Bruxelles. Programul este deschis tuturor cetăţenilor români eligibili.

Pe lângă cei 40.000 de euro nerambursabili, beneficiarii vor avea parte de servicii juridice pentru înfiinţarea firmelor, formare online în domeniul antreprenoriatului, consiliere, sprijin şi mentorat pentru toate persoanele selectate în vedere înfiinţării firmelor.

Fundaţia CAESAR — Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români – îşi doreşte dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României.

Vă puteţi înscrie pentru prima etapă de evaluare prin completarea acestui formular.

Mai multe detalii despre Diaspora StartUp găsiţi aici.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele