Proiecțiile OMC sugerează că impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi mai mare decât cel al crizei financiare din 2008

0

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, susține că proiecţiile arată că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008, transmite Reuters, citată de News.ro.

 

Șeful OMC a afirmat, în cursul zilei de ieri, într-un mesaj video filmat de acasă şi postat pe site-ul web al OMC: „Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei …”.

Roberto Azevedo a subliniat faptul că ”proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, adăugând că prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului”.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, îndemnându-le să lucreze împreună: „Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”.

Nu în ultimul rând, șeful OMC a lăudat măsurile adoptate de guverne, dar nu a dat exemple de ţări, el cerând totodată ca statele membre ale Organizației să dea dovadă de transparenţă şi să facă schimb de informaţii.

 

Citește și: Senatul american a votat un plan de 2 trilioane de dolari pentru a susţine economia în contextul coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele