Propunere legistlativă a deputatului “Mitralieră”: Evazioniștii ar putea scăpa de închisoare

0

Comisia Juridică a adoptat marți o propunere legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu potrivit căreia cei acuzați de evaziune fiscală scapă de acuzații și de posibila condamnare la închisoare dacă achită prejudiciul, majorat cu 20%, plus dobânzi și penalități. Au votat în favoarea propunerii deputații PSD, ALDE și UDMR. Liberalii s-au abținut, iar cei de la USR au votat împotrivă.

Potrivit propunerii lui Cătălin Rădulescu: ”În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă, în cursul urmăririi penale, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de clacul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, se va dispune, o singură dată, renunțarea la urmărirea penală”.

Inițiativa ar putea ingtra la votul final de miercuri, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz, după ce Senatul a adoptat tacit propunerea. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a făcut remarcat printr-o serie de propuneri legislative în favoarea celor care comit diverse infracțiuni, el însuși fiind condamnat în 2016 la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Citește și Augustin Lazăr, despre sesizarea făcută de Camera Deputaților la CCR: Protocoalele sunt metodologii de lucru pe care instituțiile le folosesc în aplicarea legii

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele