Protagonistele finalei de la Wimbledon U 14 2022 vor juca la Curtea de Argeș

0
Alexia Ioana Tatu / Andreea Diana Soare

Câștigătoarea de la Wimbledon U 14, Alexia Ioana Tatu, și finalista Andreea Diana Soare, vor juca în fața publicului din România.

 

Tatu este prima campioană U14 din istorie la Wimbledon, după o finală sută la sută românească cu Soare. Alexia este componentă a Lotului Național U14 al României, locul 2 în clasamentul FRT și locul 6 în Europa. Ea s-a impus, cu 7-6 (2), 6-4, în fața Andreei Soare.

Cele două sportive concurează alături de aproximativ 80 de jucători la cea de a VIII-a ediție a competiției de tenis organizată la Curtea de Argeș.

Acest turneu internațional, care se încheie pe 17 iulie, este rezervat juniorilor, băieți și fete, simplu și dublu, cu vârsta de până la 16 ani, face parte din calendarul Tennis Europe.

Vezi și Fiul ducilor de Cambridge, Prințul George, a avut o apariție elegantă, la Wimbledon

Ce știm despre Alexia și Andreea

Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, nu a înregistrat anul acesta nicio înfrângere, iar la Wimbledon a ajuns în finala Under-14 cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3.

Andreea Diana Soare (Medgidia) a fost invitată de organizatorii Wimbledon să participe la turneul U14 după finala pe care a jucat-o la „LTA Junior Internațional Roehampton”. Ea a ajuns în finala de la Wimbledon cedând tot un singur set: le-a învins pe Stojsavljevic (Marea Britanie) cu 1-6, 6-4, 10-3, Das (Australia) cu 6-4, 6-4, Jadhav (India) cu 6-3, 6-2 și pe Britton (Marea Britanie) cu 6-0, 7-5.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele