Protejata penalului PSD-ist Viorel Hrebenciuc căștigă de la Camera Deputaților aproape 25.000 lei pe lună

0

Protejata penalului PSD-ist Viorel Hrebenciuc este plătită regește din banii românilor. Silvia Claudia Mihalcea câștigă, lunar, peste 20.000 de lei, dar și aproape 3.000 de lei, pentru condiții grele.

 

Domnișoara Mihalcea, fată de fost judecător, om cu pensie specială dar și cu salariu din partea unor consilii de administrație, posturi oferite de PSD, primește sporuri pentru „lucru în condiții vătămătoare“, deși este secretarul general al Camerei Deputaților.

Banii nu vin degeaba pentru domnișoara Mihalcea. În urmă cu mai bine de un an, când Președintele Iohannis îl numise pe generalul Ciucă la conducerea Armatei Române, doamna Mihalcea a ținut o zi în loc întregul proces, totul în favoarea PSD și a infractorului Liviu Dragnea.

Ce știe să facă domnișoara Mihalcea

Claudia Mihalcea a absolvit dreptul la facultatea privată Universitatea Titulescu și are un master la Universitatea Ecologică. A trecut pe la Colegiul Național de Apărare și pe la Institutul Național de Administrație. Este specialistă în securitate, după ce a urmat cursuri la „Academia Națională de Informații Mihai Viteazul“.

Citește și Fostul lider PSD, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare

 

Aproape toată viața a fost plătită de la buget și a lucrat, în majoritatea timpului, la Camera Deputaților. A fost colaborator, referent, expert, consilier parlamentar. În 2016, devine Secretar General Adjunct la Parlamentul României.

Ar trebui să primească domnișoara Mihalcea un astfel de spor?

Bugetarii cărora li se acordă aceste sporuri își desfășoară activitatea, în fața calculatorului, în sediile centrale ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției, Educației sau al Economiei, în Casa Poporului ori în Primăria Capitalei. Condițiile lor de muncă sunt similare cu ale altor milioane de „corporatiști“ din mediul privat care, desigur, nu beneficiază de astfel de sporuri.

Pentru a primi acest spor de condiții vătămătoare, în instituțiile mai sus menționate ar trebui să se moară pe capete. Numărul accidentelor de muncă ori al îmbolnăvirilor ar trebui să fie alarmant. Evident, acest lucru nu se întâmplă. Potrivit unui răspuns primit de Newsweek România, „sporul se acordă în baza buletinelor de determinare a parametrilor fizici și biologici (praf, germeni mezofili, germeni hemolitici, fungi)“ și „la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare“.

În realitate, ele sunt o șpagă din bani publici pe care șefii (numiți politic, în cazul nostru de PSD) o dau pentru fidelizarea subalternilor. Altfel, cine ar risca să muncească într-un loc știind că își periclitează sănătatea ?

Nivelul sporurilor pentru condiții vătămătoare, la care facem referire în acest text, este cel din septembrie 2019, moment în care populismul PSD a atins un punct culminant.

Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă de până la 15% din salariul de bază, acordat în prezent personalului angajat atât în administrația publică centrală, cât și în cea locală, va fi redus drastic de Guvernul Orban.

De ce este considerată Mihalcea protejata lui Hrebenciuc

Aflăm din dosarul întocmit de DNA următoarele: 

La solicitarea lui Iliescu Dumitru (fost general și director SPP), Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia că va interveni pe lângă Mihalcea Silvia Claudia, funcționar în cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului, asupra căreia a lăsat să se creadă că are influență, pentru a o determina să îl ajute pe Iliescu Dumitru să înregistreze în Registrul Comerțului drepturile asupra S.C. Agenția Română de Securitate S.R.L. În acest sens, Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia și i-a comunicat că urmează să se prezinte la ea, numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoana ce vine din partea lui, astfel cum rezultă din următorul fragment:

Citește povestea numirii la Cameră: Tânăra propulsată de Hrebenciuc cu cel mai mare salariu din Camera Deputaților!

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu ştiam.

Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.

Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.

Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …

Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: „Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!”) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.”

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele