Protest al Greenpeace în Piaţa Victoriei

0

Greenpeace protestează, miercuri, faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Activiştii de mediu anunţă dezvelirea unei statui în Piaţa Victoriei.

 

”În 2017, la final de mandat, Ministrul Culturii Corina Şuteu a ascultat vocea societăţii civile şi a depus la UNESCO dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial. A urmat un lung şir de bâlbâieli şi lupte politice. Guvernul Dăncilă a stopat procedura de înscriere după doar un an şi a cerut UNESCO să amâne discutarea dosarului Roşia Montană. În 2020, Guvernul Orban a reluat procedura de înscriere la presiunea ONG-urilor, dar interesele politice ameninţă acum din nou protejarea patrimoniului din Apuseni. Săptămâna trecută, Florin Cîţu a detonat bomba, propunând coaliţiei de guvernare retragerea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prim-Ministrul se alătură astfel altor politicieni “de aur” care au condus România ─ Traian Băsescu, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă, devenind cel mai nou susţinător al exploatării cu cianuri în Apuseni”, a transmis Greenpeace.

Sursa citată afirmă că ”retragerea dosarului echivalează cu pierderea întregului demers început acum mai bine de cinci ani”.

”Acest scenariu prelungeşte şi mai mult starea de vulnerabilitate a comunităţii locale, fiind totodată un grav semnal de alarmă pentru ce şi-a asumat Guvernul în raport cu protejarea patrimoniului României şi prin convenţiile internaţionale asumate”, a mai transmis Greenpeace.

Actviştii de mediu anunţă dezbvelirea unei statui în Piaţa Victoriei.

Revenim la ”oile” noastre, LPF a anunțat programul primei etape

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele