PSD mai amână doua săptămâni votul pe imunitatea lui Tăriceanu

0

Biroul permanent al Senatului a dat termen Comisiei juridice două săptămâni pentru a depune un punct de vedere cu privire la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

A fost o solicitare ca în termen de 24 de ore Comisia juridică să depună un punct de vedere în Biroul Permanent. PSD a propus două săptămâni. Peste două săptămâni Comisia juridică va depune punctul de vedere şi plenul Senatului va vota solicitarea de urmărire penală”, a declarat Gorghiu.

Comisia juridică a Senatului a amânat în repetate rânduri dezbaterea şi votul asupra solicitării DNA în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 4 aprilie că le-a solicitat membrilor Comisiei juridice urgentarea demersului, astfel încât aceştia să depună un raport.

El a fost audiat la finalul lunii noiembrie în comisie, depunând mai multe note.

Citește Băsescu: Referendumul ne-a arătat cine va fi noul președinte

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Bani ar fi fost luați de Tăriceanu încă din 2014

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Citește și Tăriceanu cere boicotarea referendumului

În 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft. În 2016, procurorii l-au acuzat pe fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Eugen Bejinariu de abuz în serviciu, pentru că a iniţiat şi susţinut proiectele a două hotărâri de Guvern, prin care s-a aprobat încheierea de licenţe între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft. Atunci s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele