PSD și PNL ar pregăti cuplarea alegerilor parlamentare și locale din 2024

0
valeriu stoica pnl
Valeriu Stoica
- Reclama -

Valeriu Stoica, unul dintre foștii președinți PNL, retras însă din prim-planul politicii, dar care controlează una dintre casele puternice de avocatură din România, care-i poartă numele, a anunțat că a observat apariția unui compromis între PSD și PNL: cuplarea alegerilor parlamentare și locale din 2024.

 

”Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa” spune Stoica.

Vezi și STOICA  Asociații acordă Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică

În 2024 sunt programate patru tipuri de scrutin: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Primul lider politic care a vorbit public despre comasare a fost Florin Cîțu, în martie 2022, când încă era președintele PNL, amintește G4Media.

- Reclama -

Stoica a analizat evoluția scenei politice la un an de la crearea coaliției PSD-PNL, pe care el a numit-o ”o coaliție împotriva naturii”. Stoica a spus că prima sa temere la crearea coaliției, aceea a creșterii unui partid anti-sistem, nu s-a concretizat.

”La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL.

Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la putere”, a spus Valeriu Stoica.

Fostul șef PNL a mai spus că o altă temere a sa era legată de ”fagocitarea PNL de către PSD”. ”Aveam temerea că alianța contra naturii va eroda ambele partide, dar nu s-a întâmplat. Credeam că PSD va fagocita PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a spus el.

Valeriu Stoica a mai spus că, în opinia sa, rotația PSD-PNL la șefia guvernului prevăzută pentru luna mai 2023 va avea loc, iar PSD va prelua postul de premier.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele