Șicane Negoiță Firea pe tema pierderii Primăriei Capitalei

0

Gabriela Firea crede că a pierdut Primăria Capitalei din cauză că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a tradat PSD retrăgându-și sprijnul. „V-a acuzat că i-ați mâncat câteva procente și că ați trădat” – a fost provocat Negoiță la Digi24.

 

„Se vede pe mine că am mâncat procente? Nu am mâncat procentele nimănui. Eu sunt sincer cu mine și mi-am propus să trag la o căruța în care cred. (…) E dificil să comentez aici o declarație pe care într-o oarecare măsură o conisder nereală, dar ce vă pot spune este că eu am muncit mult să ajung aici. Am ajuns într-o zonă în care nu-mi permit să lupt decât în obiective în care cred. Dacă mi se propune ceva în care nu cred, nu mă angajez”, a răspuns Negoiță, evitând să spună clar care a fost motivul pentru care s-a despins de Gabriela Firea, cu care la un moment dat se înțelegea foarte bine.

La insistențele jurnaliștilor Digi24, Negoiță a subliniat că pe vremea când Gabriela Firea conducea Primăria Capitelei, proiectele Primăriei Sectorului 3 au fost blocate.

„Am fost blocat în multe proiecte, sub conducerea fostului primar general. Nu ni s-a spus că proiectele nu-s bune, pur si simplu eram blocat”, a spus primarul Sectorului 3.

Firea și Ciolacu se ceartă pe revenirea lui Negoiță în PSD

Negoiță a dat ca exemplu un pod, care era foarte necesar și pentru care a fost nevoit să aștepte la Primăria Capitalei un an de zile pentru autorizare.

„Nu e admisibil ca pentru un pod pe care-l consider foarte necesar să dureze un an autorizarea. Am stat cu piedici puse de la primaria Capitalei. E regretabil. L-am inaugurat de un an și ceva, dar acest pod nici azi nu e recepționat, deși am așteptat un an autorizația (…)”.

Întrebat ce motiv ar fi avut Gabriela Firea să-i blocheze proiectele, Negoiță a spus că n-a simțit că ea ar fi cea care ar avea o problemă personală cu el, sugerând că alții ar fi fost cei care trăgeau sfori.

„(…) Eu n-am simțit ca ar avea doamna Firea o problemă persoanală cu mine. Nu cred că a fost o chestiune de rea-credință din partea ei. Noi am avut o relație bună, o respect, o consider un bun comunicator și de multe ori mi-a făcut impresia ca e om de echipă. Dar o spun foarte sincer, cred că de fapt nu conducea ea acea instituție. N-a fost o chestiune personală, ci pur și simplu așa se întâmplau lucrurile pentru că așa se întâmplau ele. (…) Eu sunt un om sincer, dar nu pot să intru în toate subiectele. Am propria percepție despre cum s-au întâmplat lucrurile, Firea n-a făcut mare lucru decât că n-a gestionat ea așa cum și-a propus Primăria (…) Înainte să piardă ea Primăria, am avut feedback pe cale instituțională, știau și angajații, că exista un anumit blocaj. După ce a pierdut Primăria, a urmat o oarecare normalitate, lucrurile au început să își revină, blocajele să dispară. (…) Aștept să văd cum evoluează lucrurile în viitor”.

Întrebat dacă se întoarce în PSD, Negoiță a spus că deocamdată n-a mai fost invitat.

„Am avut discuții cu președintele pe această temă, cu prim-vicepreședintele. Am spus inițial că mă voi întoarce dacă PSD nu va intra la Guvernare și se va reforma. Pentru că un partid nu poate să se reformeze la Guvernare. Apoi ei nu au mai spus nimic. Dar eu nu mă grăbesc. Am discuții și cu alte partide (…)”, a comentat Negoiță.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele