PSD va face alegeri interne pentru a desemna candidatul la prezidențiale

0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va face o modificare de statut, astfel încât candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale să fie desemnat prin alegeri preliminare în interior şi nu de Comitetul Politic Naţional.

 

“Am stabilit cu colegii mei şi vom face o modificare statutară – candidatul pentru alegerile prezidenţiale nu va mai fi desemnat de către Comitetul Politic Naţional. Vor fi alegeri preliminare în interiorul partidului pe o perioadă de timp limitată, cine doreşte, în fiecare organizaţie vor merge candidaţii, să vedem, statutar, chiar susţinerea unui candidat independent, să vedem dacă doresc. Să lărgim cât putem de mult această posibilitate şi opţiune a cuiva să candideze şi să fie susţinut de PSD”, a spus Ciolacu

El a adăugat că doreşte ca decizia cu privire la candidatul la prezidenţiale să fie luată “de ultimul primar, ultimul consilier comunal”. “Toată lumea să vadă cine îşi doreşte această demnitate şi ei vor vota dacă persoana respectivă este cea îndreptăţită sau nu. Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi. S-a terminat o dată pentru totdeauna, în interiorul PSD, ca preşedintele partidului este obligat să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. Cred că este o modificare de fond foarte importantă şi foarte necesară într-un partid modern european”.

Interviu cu probleme, reuniuni de criză la Palatul Buckingham

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele