Putin are, în premieră, probleme în cadrul unor alegeri

0

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale şi regionale de duminică, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-şi păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45.Moscoviţii s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroşi candidaţi din opoziţie, care a condus la manifestaţii importante în această vară, informează news.ro. Opzanţii excluşi, între care se află numeroşi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autorităţile că i-au îndepărtat cu bună ştiinţă din scrutin.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esenţială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulţumirii provocate de creşterea vârstei de pensionare şi scăderii constante a veniturilor.

Citește și: Dăncilă: Educația reprezintă ieșirea din sărăcie, o stare de sănătate mai bună

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele