Foto! Putin, beneficiar al unei averi de peste 4,5 miliarde de dolari

0
- Reclama -

Palatele, iahturile și podgoriile primite de președinte Rusiei, Vladimir Putin, de la prieteni și oligarhi sunt gestionate de o rețea socio-economică care deține proprietăți în valoare totală de peste 4,5 miliarde de dolari, relatează The Guardian. Cu siguranță, aceasta este doar una dintre ”pușculițele” dictatorului vinovat de crime în Ucraina.

Liderul de la Kremlin că a adunat o avere uriașă, însă nimeni nu a avut suficiente dovezi care să demonstreze aceste legături.

Investigația făcută publică, realizată de Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și Corupției și de site-ul de știri Meduza, face legătura între un nume de domeniu de e-mail, cu proprietăți opulente din Rusia, și Putin.

Jurnaliștii de investigații au identificat un grup de 86 de companii, aparent fără legătură între ele, sau organizații fără scop lucrativ care duc la un singur domeniu privat de mail, care este funcțional: LLCInvest.ru.

O urmărire digitală arată că prin acest domeniu comun de e-mail sunt legate mai multe case de vacanță de lux, iahturi, podgorii și alte bunuri, despre care se presupune că sunt folosite de președintele rus. Potrivit înregistrărilor disponibile, toate acestea aparțin sau au fost deținute de persoane, companii și organizații caritabile separate.

- Reclama -

O poză a e-mailurilor trimise în septembrie 2021, făcute publice acum, arată că directorii și administratorii asociați cu unele dintre entitățile care dețin și gestionează aceste bunuri au discutat despre afacerile lor ca și când ar face parte din aceeași organizație.

Vezi și Putin spune că nu deține imensa proprietate prezentată de organizația lui Aleksei Navalnîi

LLCinvest nu este un furnizor de e-mail de tipul celui deschis publicului, precum Yahoo, ci un domeniu privat pe un server găzduit de Moskomsvyaz, companie de telecomunicații care are legături strânse cu Bank Rossiya, aflată sub sancțiunile occidentului și descrisă de Trezoreria SUA drept „banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”.

Un expert anticorupție din Rusia a spus, sub protecția anonimatului, că „LLCInvest arată mai ales ca o cooperativă sau o asociație, în care membrii săi pot face schimb de beneficii și proprietăți” și care au un „management comun”.

Deși nu există o dovadă că toți utilizatorii LLCInvest.ru sunt implicați în gestionarea activelor duc la Putin, serviciul de e-mail arată totuși o cooperare în probleme de personal și de logistică, ca într-o companie.

vila lui Putin de la Marea Neagră
vila lui Putin de la Marea Neagră

Vezi și Care sunt SUV-urile câștigătoare din România

Proprietățile uriașe asociate cu Putin

– Un palat de 1 miliard de lire sterline din Ghelendjik de la malul Mării Negre despre care Alexei Navalnîi a spus că este folosit personal de Putin. Proprietarul oficial al palatului este miliardarul Arkadi Rotenberg, aflat pe lista persoanelor sancționate de UE și SUA

– Mai multe hectare de viță de vie din jurul palatului Ghelendjik, care, oficial, aparțin unui ONG fondat de doi asociați ai lui Putin, Ghenadi Timcenko și Vladimir Kolbin, aflați și ei pe lista sancțiunilor.

– Stațiunea de ski Igora din regiunea Leningrad, unde fiica lui Putin și-a ținut nunta în 2013. Stațiunea se află în proprietatea companiei Ozon, unul dintre acționarii firmei fiind președintele, Băncii Rossiya, Iuri Kovalciuc, prieten cu Putin.

– O vilă din nordul Sankt Petersburgului, cunoscută de localnici dept „vila lui Putin”. Vila fost deținută de Oleg Rudnov, un prieten din copilărie al președintelui rus, și ulterior moștenită de fiul său Serghei Rudnov.

– ”Cabana pescarului”, o clădire îmbrăcată cu lemn de la nord de Sankt Petersburg. De construcția clădirii s-a ocupat un ONG numit Renașterea Tradițiilor Maritime.

yacht-ul Shellest
yacht-ul Shellest

– Două iahturi, ”Shellest” și ”Nega”, care, oficial, sunt deținute de același ONG care s-a ocupat de construcția cabanei.

Activele de 4,5 miliarde de dolari deținute de entitățile LLCInvest cuprind și rezerve mari de bani lichizi.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele