Rachetele vândute de ruşi Chinei s-au stricat pe drum: Facem acum altele noi

0

Sistemele de rachete S-400 livrate Chinei ar fi fost deteriorate pe drum de o furtună care a lovit nava ce le transporta, afirmă ruşii. Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemul antiaerian S-400, în locul transportului care a fost distrus în urma unei furtuni în drum spre Beijing în Canalul Mânecii, a declarat şeful conglomeratului industrial şi militar rus Rostec,

Serghei Cemezov, în marja expoziţiei IDEX 2019 din Abu Dhabi, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.

‘Contractul a fost semnat cu mult timp în urmă, ar fi trebuit să livrăm deja totul, dar, din nefericire, a avut loc un accident – nava care transporta aceste rachete a nimerit într-o furtună. Transportul a avut de suferit şi a trebuit să distrugem toate rachetele aflate la bord, iar acum construim altele noi’, a explicat Cemezov.

În baza contractului semnat în 2014, Rusia a început în ianuarie anul trecut să livreze Chinei componente ale sistemului S-400, livrările incluzând o staţie de control, o staţie radar, echipament de alimentare, diverse componente şi auxiliare ale sistemului S-400. O navă din cele trei trimise spre Beijing a fost afectată puternic de o furtună în timpul traversării Canalului Mânecii. Vasul a revenit în Rusia pentru evaluarea stricăciunilor, iar celelalte două cu principalele componente au ajuns în aprilie în China.

Citește și Reacţia Moscovei după ce Merkel a numit Rusia un inamic al Europei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele