Raed Arafat: în Capitală nu mai este niciun pat liber la ATI

0
spital urgente ati

Raed Arafat a anunţat vineri că în Capitală nu mai este niciun pat liber la ATI, patru pacienţi infectaţi cu Covid-19 fiind transferaţi vineri la Tulcea şi Târgu-Mureş. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că urmează să fie stabilit mecanismul prin care bolnavii COVID aflați în stare gravă să fie duși în Ungaria.

 

„Sunt paturi care se activează în dinamică, acolo unde număr pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor sau în zone unde putem să activăm şi transferăm pacienţii. Astăzi s-au operat patru transferuri din Bucureşti – unul către Tulcea şi trei sunt în curs de realizare către Târgu-Mureş, care a suplimentat numărul paturilor în secţia exterioară a Spitalului Judeţean şi unde au suplimentat cu cinci paturi, din care două au fost ocupate de pacienţi care se aflau în UPU Târgu-Mureş şi trei care pleacă de la UPU Floreasca şi UPU Sfântul Pantelimon către UPU Târgu-Mureş”, a declarat Raed Arafat la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Arafat a adăugat că la acest moment în ţară mai este un pat liber la Timiş, în timp ce la Bucureşti niciunul, acesta fiind motivele pentru care au fost transferaţi pacienţi în alte zone.

Vezi și Primarul Fritz a găsit o ”rețea” în Primăria Timișoara

Raed Arafat a anunţat, vineri, că există discuţii cu Ungaria pentru transferul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă.

„Se ştie deja că sunt discuţii cu Ungaria. Se perfectează un mecanism prin care este posibil să folosim facilităţi (…) în zona transfrontalieră. Şi acest lucru aşteptăm să fie perfectat. Nu se poate perfecta într-o zi, două. Sunt discuţii şi aşteptăm şi de la colegii noştri să vină să ne spună cam care este soluţia lor finală. Este posibil să se facă acest lucru, dar aşteptăm de acolo să ne spună care este mecanismul agreat. Şi, bineînţeles, vom vedea cum vom colabora cu ei. (…) Din zona de graniţă şi nu numai, pentru că putem să ducem şi din Bucureşti la Arad şi de acolo să trecem graniţa. Problema este să se perfecţioneze mecanismul de transfer – ce pacienţi, câţi pacienţi, unde exact, medici, personal de legătură care să ajute acolo”, a declarat Arafat, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele