Raiffeisen Bank a înregistrat o creştere de peste 91% a profitului net

0

Raiffeisen Bank a anunţat că a înregistrat, în România, un avans de 91,5% al profitului net în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 718 milioane de lei (154,2 milioane de euro).

Motorul principal al acestei evolutii a continuat să fie activitatea de creditare, potrivit băncii. Astfel, portofoliul de credite nete a fost de 24,51 miliarde de lei, o creştere de 19% (an la an), iar cota de piaţă a băncii pe credite a ajuns la 10%.Activele totale ale Raiffeisen Bank au ajuns la 39,15 miliarde lei după primele nouă luni, o creştere de 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, în primele noua luni, veniturile băncii au fost de peste 1,85 miliarde lei, cu 24% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit băncii.

”Cheltuielile operaţionale ale băncii au crescut la 930 milioane de lei, faţă de 887 milioane de lei, cât erau în septembrie 2017, o creştere de 5%. Cheltuielile operaţionale sunt în creştere uşoară din cauza investiţiilor în infrastructură şi IT, a creşterii costului cu forţa de muncă, precum şi a inflaţiei, care devine un factor notabil”, se arată în comunicat.

Citește și: 28.000 de dolari pentru o scrisoare a lui Hemingway

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele