RAR oferă istoricul de kilometri și daune al vehiculelor de pe piața SH

0
masini sh auto sh

Vrei să-ți iei mașină la mâna a doua, atunci nu uita că există și un ”cazier auto”, mai exact, istoricul mașinii pe care vrei să o cumperi este în bună măsură cunoscut. Practic, istoricul de kilometri și daune al vehiculelor poate fi furnizat de Registrul Auto Român (RAR) de mai bine de 6 luni.

 

Pe lângă informațiile despre kilometri, disponibile până acum, RAR poate comunica, la cerere, și istoricul de daune al mașinilor. Instrumentul vine în sprijinul cumpărătorilor de mașini rulate, însă clienții trebuie să fie conștienți că anumite avarii din istoricul auto pot „scăpa” neraportate.

Baza de date a RAR nu acoperă 100% istoricul mașinilor în caz de accident și nici reparațiile făcute în afara sistemului de asigurări (de exemplu reparații plătite direct de proprietarul/utilizatorul mașinii).

”În doar câteva minute puteţi afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român (RAR).

Verificarea istoricului este posibilă prin intermediul butonului Istoric Vehicul, disponibil pe site-ul oficial al RAR.

Registrul Auto Român vine astfel în sprijinul clienţilor săi care vor să cunoască cât mai multe informaţii despre vehiculul de care sunt interesați. Acest lucru este posibil ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Astfel, la interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 Lei şi se achită online. Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă (pe care va fi trimis raportul). În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail istoricul de daune.

Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Istoricul de daune oferit de RAR conţine următoarele informaţii:

Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul (machetă);
Intervalul valorii devizului de reparaţie;
Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.
Toate informaţiile pe care utilizatorii le vor introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunt interesați, sunt protejate conform normelor GDPR, spune RAR.

Alte astfel de instrumente de monitorizare sunt: autoDNA, InspectorAuto etc.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele