Razie a poliției auto din Capitală: 80% dintre autovehiculele oprite au avut probleme tehnice

0

Bilanț îngrijorător, după ce polițiștii și inspectorii de la Registrul Auto Român au verificat zeci de mașini și motociclete care au circulat noaptea pe străzile Capitalei.

 

Peste 80% dintre autovehiculele trase pe dreapta au avut probleme tehnice. Sisteme de semnalizare care nu funcționau, anvelope neconforme ori modificări neomologate.

Vezi și România s-a umplut de rable: Parcul auto a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018

61 de soferi au fost amendați, cu aproape 20 de mii de lei în total. 28 de certificate de inmatriculare au fost retrase, iar un șofer a rămas și fără plăcuțele de inmatriculare.

O echipă de polițișți și inspectori de la Registrului Auto Român a tras pe dreapta o parte dintre șoferii care au trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală. Puțini au scăpat fără nicio sancțiune.

În cazul unei mășini, de exemplu, doar sunetul scos de tobă indică lesne că ceva nu este în regulă.

„- Astea nu sunt din construcție, le-ați montat. Anvelopele astea văd că sunt cam…
– Sunt cam ‚noi’!
– Nu e vorba că sunt noi, depășesc dimensiunile mașinii. Anvelopa trebuie să fie în interior, nu în exteriorul mășinii”.

Andra Artințescu, Brigada Rutieră Bucureșți: „Prezenta modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor și la direcție. A fost sancționat contravențional, totodată fiind dispusă și măsură reținerii certificatului de înmatriculare, precum și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”.

Un șofer care și-a ambalat mașină pe bulevard a atras atenția, așa că oamenii legii au plecat pe urmele lui și l-au adus în locul unde era organizat filtrul. În timpul verificării, a reușit să-l amuze pe inspectorul RAR cu sinceritatea sa.

Vezi și Arafat: cine nu se vaccinează își asumă riscul

“N-am catalizator, n-am… N-am nimic, am scos tot după el”, a spus el.

“E bine că recunoști”, a răspuns inspectorul RAR.

Nici motociclistii nu au scăpat. Un tânăr a rămas fără certificatul de înmatriculare. Stopul motocicletei nu funcționa, iar toba era neconformă.

Cei care au trecut cu bine testul inspectorilor RAR consideră utile acțiunile autorităților. Astfel de controale vor continuă pe străzile din Capitalei, dar și în țară.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele