Record de decese din cauza coronavirusului în Brazilia

0

Brazilia a înregistrat marţi un număr record de decese asociate Covid-19, iar proteste ample au avut loc în întreaga ţară după ce preşedintele Jair Bolsonaro, sceptic cu privire la criza sanitară, a afirmat că cetăţenii vor putea curând să îşi reia traiul obişnuit.

Marţi, în Brazilia au fost înregistrate 3.251 de decese asociate Covid-19 şi aproximativ 85.000 de noi cazuri. Noua raportare subliniază criza gravă cu care se confruntă ţara, în care campania de vaccinare se derulează greoi, iar spitalele sunt în colaps.

Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga. El l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

Preşedintele a minimalizat în repretate rânduri criza sanitară, s-a arătat neîncrezător în vaccinuri şi s-a opus măsurilor restrictive luate la nivel de state braziliene.

În discursul său de câteva minute, Bolsonaro şi-a apărat reacţia la epidemie, susţinând că, prin refuzul restricţiilor, precum carantina, a încercat să protejeze locurile de muncă şi să evite „haosul economic”.

Ciolacu pregătește o moțiune de cenzură

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele