Rețea de trafic de droguri în școli și licee de top din București

0
- Reclama -

Printre liceenii implicați se numără copiii unui secretar de stat din ministerul Afacerilor Externe și ai unei consiliere din guvern.

 

DIICOT și Poliția au anunțat luni destructurarea unei grupări care distribuia cocaină, canabis și ketamină, dar și comprimate de Xanax în școli și licee din Capitală. Printre tinerii care ar fi complici la vânzarea drogurilor în licee de top s-ar afla fiul unui secretar de stat din MAE, iar altul este copilul unui specialist de la DNA.

Totodată, procurorii DIICOT și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au făcut 23 de percheziţii într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat și trafic de droguri de mare risc.

Tot conform DIICOT și Poliției Române, începând cu anul trecut membrii grupării au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee.

- Reclama -

Conform Digi24, printre cei implicați în dosar ar fi și fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, dar și fiul unei consiliere din Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului, iar tatăl acestui copil ar fi specialist în DNA.

Peste 20 de persoane vor fi audiate la DIICOT

Expertul antidrug Cătălin Țone a declarat la Digi24 că în 2022 au fost elevi care au leșinat sau au avut probleme de sănătate, fenomenul căpătând noi valențe în mediul școlar.

Unitățile de învățământ au ajuns zone de interes pentru traficanți. Minorii sunt cei mai vulnerabili. Sunt copii nesupravegheați. Nu puține sunt cazurile în care părinții sunt preocupați mai degrabă de carieră, bani, mai puțin de supravegherea copiilor înconjurați de mii de tentații. Când se instalează dependența în adolescență, până la 23 – 24 de ani se va ajunge la probleme majore„, a atras atenția expertul.

Citiți și: Dealer din Capitală, atacat cu cuţitul de un client nemulţumit de calitatea slabă a drogurilor

Doi tineri au murit la Saga Festival în urma unei supradoze de droguri. Ce susțin organizatorii

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele