Ringo Dămureanu, parlamentar AUR, crede că vine Apocalipsa din cauza vaccinării

0

Ringo Dămureanu, parlamentar AUR, vicepreședinte interimar și șeful organizației din Dolj, denunță într-o postare pe Facebook campania de vaccinare și sugerează că odată cu aceasta încep ”zilele apocalipsei”.

 

Dămureanu a primit în 2001 o amendă penală pentru lovire. Ulterior condamnării, el a fost acuzat din nou de comiterea unei alte agresiuni.

”Ziua Sf. Ștefan – Ziua „V” a Vaccinării. Coincidență sau nu? Încep astfel Zilele Apocalipsei? Creștinii serbează azi, în a treia zi de Crăciun, Ziua Sf. Arhidiacon Ștefan, primul martir creștin care a plătit cu viața sa credința în Hristos. Așadar, jertfa deplină este legată de Naștere. O mare jertfă pentru o nouă Naștere. Celor care poartă acest nume de martir le spun La mulți ani. Ni se cere și nouă în aceste zile o nouă jertfă pentru o nouă „Naștere”? Un sacrificiu pentru a se crea o lume nouă, fără suferință, dar și fără Dumnezeu ?! De ce începe Marea Vaccinare chiar azi, într-o zi simbolică? Este sau nu o coincidență? Campania de vaccinare nu îmi inspiră personal nici cea mai mică încredere. Sunt prea mulți bani investiți în campanii media care nu tratează în mod echilibrat problema vaccinării, din contra, sensul acestor mesaje este unidirecțional, strict în sensul vaccinării…. Nu vreau să devenim o Nație de Cobai. Este destul că avem un Guvern iresponsabil”, a scris Dămureanu pe Facebook.

Mai multe despre parlamentarul AUR Ringo Dămureanu

Primind o amendă penală pentru ”lovire”, Ringo Dămureanu a fost, ulterior condamnării, acuzat de comiterea unei alte agresiuni.

Detalii despre primul incident apar într-un dosar cu obiectul ”reabilitare judecătorească” depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova. În acțiune, acesta cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de 1 milion de lei vechi primită în noiembrie 2000 de la aceeași instanță, decizia rămânând definitivă, la Tribunalul Dolj, în iunie 2001. În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost ”pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2 C.p. de la 1969.”, adică lovirea.

Vezi și FOTO: Orban vs. Simonis la Camera Deputaților cu zgomot de fond făcut de AUR

Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că ”s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia.”

Ringo Dămureanu a spus: ”Nu îmi mai aduc aminte… Eram copil… Nu am plătit nici o amendă. De dosarul de reabilitare s-a ocupat un prieten. Dacă presa știe mai bine, să caute”. când a fost contactat de g4media.

Nu a fost primul incident de acest gen în care a fost implicat recent alesul deputat AUR. În 2010, publicația Gazeta de Sud din Craiova a scris că ”Un medic din Craiova susţine că a fost agresat şi insultat de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii (Ringo Dămureanu n.r.), din cauză că a dorit să se retragă din sindicat. De cealaltă parte, liderul sindical neagă orice agresiune şi bănuieşte că în spatele întregului scandal ar fi însuşi prefectul de Dolj.

Mioara Boară, medic în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, spune că a fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii, Ringo Dămureanu. Incidentul s-ar fi întâmplat pe 28 mai 2010, chiar în sediul sindicatului, situat pe strada Constantin Lecca din Craiova. Acolo, Mioara Boară mersese împreună cu două colege să-şi depună cererea de retragere din sindicat.”

Într-o declarație acordată Gazetei de Sud, medicul a detaliat: ”Când să ies din biroul acestuia, mi-a aplicat un cot în braţ cu atâta putere încât era să cad peste birou. Colegele mele erau la uşă şi au văzut totul”. Varianta a fost confirmată de Claudia Bedir, o colegă a Mioarei Boară. ”(…) am văzut cum Dămureanu a lovit-o, pentru că era fereastra deschisă. Ne-am şi dus acolo. A venit şi poliţia. Incidentul a mai fost văzut de secretara lui Dămureanu şi de o femeie care spunea că rămăsese fără serviciu şi acesta îi promisese că o ajută să se angajeze.”, a afirmat Bedir.

Victima ar fi obținut, ulterior, un certificat medico-legal care arăta că are nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale și ar fi depus împotriva liderului sindical o plângere privind săvârşirea infracţiunii de lovire. De asemenea, polițiștii veniți la fața locului l-ar fi sancționat pe Dămureanu cu ”avertisment” pentru ”adresarea de cuvinte jignitoare”.

Referitor la acest incident, Dămureanu a declarat pentru G4Media.ro că medicul Boară ”a încercat să iasă în evidență”, faptele relatate nefiind reale. ”Eu nu știu de vreun dosar penal, nu am fost chemat să dau vreo declarație”, a mai spus Dămureanu. Medicul Boară nu a putut fi contactat până la ora editării acestui articol.

Conform statului AUR, nu poate deveni membru al Partidului persoana care:

a) a fost condamnată pentru infracţiuni de drept comun la o pedeapsă privativă de libertate, fără a beneficia de amnistie sau de reabilitare, în condiţiile legii penale;
b) are interdicţie judecătorească definitivă privind exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti;
c) a colaborat sau a lucrat cu Securitatea;
d) se găseşte în vreuna din situaţiile de incompatibilitate prevăzute de lege.
Dămureanu este vicepreședinte interimar al AUR la nivel național. De asemenea, pe lângă prezența în grupul de lideri care se va întâlni cu președintele, el a fost, în ultimele săptămâni, o prezență constantă la manifestările publice din țară la care au luat parte cei din conducerea acestei formațiuni.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele