România a învins, lejer, Malta

0

Reprezentativa României a învins selecţionata Maltei, scor 4-0 (3-0), în Grupa F de calificare la Euro-2020.

Golurile au fost marcate de Puşcaş (7, 29), Chipciu (34) şi Man (90+1).

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat că este nemulţumit de accidentarea fundaşului Ionuţ Nedelcearu, de cartonaşul roşu primit de fundaşul dreapta Alexandru Chipciu şi de jocul echipei din finalul primei reprize.”Contam pe cel puţin patru puncte din această dublă. Chiar dacă egalul din Norvegia a venit în ultimele minute, această victorie ne dă şansa să depindem de noi, atât cu Suedia, cât şi cu Norvegia, acasă. Avem cu Spania următorul meci, pe care trebuie să-l pregătim bine şi să scoatem un rezultat pozitiv. Sunt supărat un pic pe această eliminare a lui Alex, mai ales că el se simte foarte bine pe postul de fundaş dreapta. Îmi pare rău pentru că din punctul meu de vedere este un fundaş lateral care face atât faza de apărare, cât şi faza de atac, avem foarte multe opţiuni cu el. Dar avem şi alţi jucători la echipa naţională care îl pot înlocui pe Alex Chipciu şi sunt sigur că o vor face foarte bine. Sunt supărat şi de accidentarea lui Nedelcearu, pentru că am vrut să încerc acest cuplu de fundaşi centrali în acest meci. Ca lucruri pozitive, a fost debutul lui Cristea, am marcat patru goluri, am avut o echipă destul de tânără în primul 11 şi am reuşit să marcăm trei goluri în prima repriză. Nu am fost mulţumit de ultimele 10-15 minute din prima repriză, în care ne-am mulţumit cu acel 3-0. În a doua repriză, chiar dacă am mai avut ceva ocazii, nu am mai avut inspiraţia pe care am avut-o în prima repriză, dar este foarte bine că am marcat al patrulea gol. Trebuie să ne facem calcule, suntem în grafic deocamdată, nu suntem la mâna nimănui, avem meciurile decisive acasă, cu suporterii alături de noi, îmi doresc ca ei să fie alături de echipa naţională. Ianis s-a zbătut ca toţi ceilalţi, ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic a făcut foarte bine, s-a mişcat foarte bine între linii, a creat spaţii, a combinat cu jucătorii din faţă, a încercat să dea gol, să dea pase de gol, din punctul meu de vedere a făcut un meci bun ca întreaga echipă”, a declarat Contra, la ProTV.

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu a ajuns la spital după accidentarea suferită în meciul de luni. El va rămâne în Malta şi se va alătura, marţi, în Italia, echipei naţionale de tineret pentru Campionatul European.

“Am înţeles de la doctor că i s-a făcut o radiografie. Cei din Malta au fost foarte amabili şi au adus la ora aceasta un specialist pentru această fractură nazală şi dacă va avea nevoie de o intervenţie sau să-i pună nasul la loc, atunci acest specialist o va face şi poate cu o mască să poată juca la Campioantul European (n.r. – de tineret). Vom afla mai multe în următoarele ore. Va rămâne aici, în principiu, este prevăzut ca cei de la naţionala de tineret care vor pleca mâine în Italia să doarmă aici şi apoi să plece direct la Bologna”, a precizat selecţionerul.

Citește și: Toader, pe Facebook, crede că PSD a greșit cu legile din Justiție

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele