România s-a impus în fața Canadei la tenis în acest Weekend

0
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

România a învins în acest weekend Canada, la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup. Întâlnirea a debutat sâmbătă cu duelul dintre Sorana Cîrstea şi Carol Zhao.

Citiți și Ana Bogdan emoționată la aflarea veștii că face parte din echipa de Fed Cup

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carol Zhao, locul 138 WTA, în primul meci al întâlnirii România – Canada, care se dispută la Cluj-Napoca, în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

Românca a avut puţine probleme cu numărul 1 canadian. Un singur break cedat de Cîrstea, în primul set, când a fost egalată după ce a condus cu 2-0, cu break în ghemul secund. Au urmat şapte ghemuri câştigate la rând de sportiva română, care s-a impus după 53 de minute de joc (27 de minute setul I).

Irina-Camelia Begu a doua învingătoare

În cel de-al doilea meci al zilei, Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA a învins-o pe Bianca Andreescu, locul 173 WTA cu 6-3, 6-7, 6-2. Duminică, Irina Begu a învins-o pe Katherine Sebov în două seturi, scor 6-2, 6-4 și a asigurat calificarea. Victoria în meciul de dublu a revenit jucătoarelor din Canada, iar România câștigă întâlnirea cu scorul general de 3-1. Româncele merg la barajul pentru promovare în primul eşalon valoric al FedCup.

România a învins Canada și duminică

România a învins Canada cu scorul de 3-1, duminică, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce perechea Gabriela Dabrowski/Carol Zhao s-a impus cu 4-6, 6-1, 10-6 în meciul de dublu cu cuplul Ana Bogdan/Raluca Olaru, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Oaspetele, conduse de Dabrowski, numărul 11 mondial la dublu, au făcut un joc mai solid, au greşit mai puţin şi au obţinut punctul de onoare al Canadei, după o oră şi 15 minute, într-un meci lipsit de miză.

Ana Bogdan, debutantă în echipa de Fed Cup a României, şi Raluca Olaru au jucat bine în primul set, în care au revenit de la 2-4 şi s-au impus cu 6-4. Dabrowski şi Zhao au dominat setul secund şi au câştigat clar cu 6-1. În supertiebreak, jucătoarele canadiene au greşit mai puţin şi au obţinut victoria cu 10-6.

România a obţinut calificarea la barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup după acest succes, conturat graţie victoriilor aduse de Irina Begu (două) şi Sorana Cîrstea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele