România trebuie să-şi facă urgent stocuri de medicamente anti COVID-19

0
- Reclama -

România trebuie să-şi facă urgent stocuri de medicamente anti COVID-19. Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente afirmă că România trebuie să-şi facă urgent stocuri de rezervă de medicamente pentru a trece cu bine peste sezonul rece în care va apărea şi noul val de infecţii cu SARS-CoV-2. Este vorba, printre altele, de medicamente precum cum ar fi hidroxiclorochina, dexametazonă, favipiravir sau umifenovir.

 

PRIMER atrage atenţia că, pentru „a străbate următoarele 6 luni, care sunt critice”, ţările europene încep să îşi facă stocuri substanţiale de medicamente utilizate în răceală şi gripă, de produse injectabile de urgenţă utilizate în secţiile de terapie intensivă, precum şi de antivirale care „demonstrează rezultate promiţătoare în tratamentul COVID-19”.

„Încă din lunile iulie şi august producătorii de medicamente din România au primit comenzi de la export de până la 10 ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, semn că ţările destinatare îşi fac stocuri strategice pentru a trece peste pericolele din toamna şi iarna aceasta”, a declarat directorul executiv PRIMER, Dragoş Damian.

România are nevoie de stocuri de paracetamol şi ibuprofen, dar şi de medicamente injectabile

Potrivit PRIMER, ţări din Uniunea Europeană, cum ar fi Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Ţările Baltice, Italia, precum şi ţări din fostul spaţiu sovietic, Orientul Mijlociu şi Asia comandă cantităţi suplimentare de medicamente utilizate în tratamentul simptomelor răcelii, gripei şi infecţiei cu SARS-CoV-2, cum ar fi paracetamol şi ibuprofen, dar şi medicamente injectabile utilizate în secţiile de terapie intensivă, cum ar fi antibiotice, analgezice, adrenalină, sedative, anticoagulante, relaxante musculare, soluţii perfuzabile.

- Reclama -

„Unele dintre aceste medicamente sunt comandate în baza unor autorizaţii de nevoi speciale de către ţările destinatare, astfel încât să se poată face stocuri cât mai rapid”, a explicat Damian.

Românii nu mai merg în spitale de tema COVID-19, trăiesc și fără medicamente

Totodată, afirmă PRIMER, sunt ţări care comandă de la producătorii din state precum Japonia, Rusia, Coreea de Sud şi India cantităţi semnificative de medicamente generice care „au demonstrat rezultate promiţătoare” în tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, cum ar fi hidroxiclorochina, dexametazonă, favipiravir şi umifenovir.

Potrivit sursei citate, până în acest moment, producătorii de medicamente din ţară nu au primit comenzi de la autorităţi pentru a crea stocuri de urgenţă, astfel că membrii PRIMER au liniile ocupate cu fabricarea comenzilor pentru export.

„România trebuie să comande imediat stocuri din medicamentele menţionate mai sus, în cantităţi suficiente. Stăm la dispoziţia autorităţilor, însă, dacă nu se fac comenzi din timp, există un risc serios, la fel ca în primăvara acestui an, ca medicamentele necesare să nu mai poată fi găsite sau să nu putem fabrica stocuri suplimentare. În plus, dacă intervin noi stări de urgenţă, medicamentele din import nu vor putea să ajungă în ţară dacă se vor închide graniţele”, a avertizat directorul executiv PRIMER.

În casă sau la școală curăță aerul de coronavirus cu un Purificator Sharp, vezi Casoteca.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele