România va găzdui și mai multe trupe americane

0

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a participat la evenimentul Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite, reiterând ipoteza că o parte dintre militarii care vor fi retrași din Germani, vor fi instalați la noi în țară.

România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus Zuckerman, în discurusl său prezentat în cadrul acestui eveniment.

Reamintim că SUA e pregătită să retragă 11.900 de militari din Germania, pe care-i va împărți în alte țări membre  NATO din regine, inclusiv în România. Informația repoziționării militarilor americani a fost confirmată și de președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că se așteaptă ca o parte dintre aceștia să fie relocați în România.

Ambasada SUA la București critică atacurile PSD-iștilor la adresa minorității germane

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele