România a vândut Irlandei 700.000 de vaccinuri anti-Covid

0

România și Irlanda au încheiat un acord pentru vânzarea a 700.000 de vaccinuri anti-Covid produse Pfizer / BioNtech, a anunțat premierul irlandez Micheál Martin, anunță presa din insulă.

 

Premierul irlandez a descris acordul ca fiind „o veste fantastică și un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens și o stimulare din partea populaţiei irlandeze”.

Un purtător de cuvânt al lui Martin a precizat că aceste 700.000 de vaccinuri fac parte dintr-un acord încheiat cu România, luna trecută, pentru 1 milion de doze. Martin a purtat discuții cu președintele român Klaus Iohannis, la începutul lunii iulie, și s-a convenit în principiu să cumpere un milion de vaccinuri ARNm. La acea vreme, premierul irlandez a subliniat că rata de absorbție a vaccinului în România „nu este la fel de semnificativă ca în Irlanda”.

România va vinde Irlandei un milion de doze de vaccin Pfizer și Moderna

Vaccinurile urmează să fie livrate în Irlanda în luna august. Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat că vaccinurile „ne vor permite să continuăm să extindem lansarea programului de vaccinare”. Departamentul Sănătății a declarat că dozele suplimentare sunt asigurate direct de la Pfizer și reprezintă o redistribuire a dozelor comandate inițial de România.

Irlanda are în vedere redeschiderea unor centre datorită popularității lor. (sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele