Românii cumpără mai multe abonamente TV și vorbesc mai puțin la telefon

0

Numărul de abonaţi la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost a înregistrat o creştere de 3% a la finale lui 2018, totalul ajungând la 7,64 de milioane.

Tendinţa înregistrată în anii precedenţi a continuat şi în 2018, unii abonaţi au trecut de la satelit – DTH (-5%) la cablu (+6%) sau IPTV (+13%).

Având în vedere că, de regulă, persoanele fizice achiziţionează unele servicii per locuinţă (retransmisie TV, internet fix, telefonie fixă), un alt indicator prin care se poate exprima rata de penetrare a acestora este rata de penetrare la 100 locuinţe. Conform datelor oficiale, în România există în prezent aproximativ 7,5 milioane de gospodării, comparativ cu 9 milioane de locuinţe, astfel că, în timp ce rata de penetrare la 100 gospodării pentru serviciile de retransmisie TV a fost de 102%, cea calculată la 100 locuinţe a fost de 85%. Rata de penetrare la 100 gospodării a fost de 106% în mediul urban şi de 97% în mediul rural, iar cea calculată la 100 locuinţe a fost de 91% în mediul urban şi de 77% în mediul rural.

Citește și despre evoluția telefoniei mobile

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele