Romsilva taie pădurile de lângă Sinaia “ajutata” de o firmă prinsă că transporta arbori nemarcaţi

0

Romsilva a “acordat” un contract pentru servicii de exploatare forestieră, prin negociere fără anunț de participare, unei societăți ale cărei camioane au fost depistate în trafic că transportau arbori nemarcați.

Contractul de exploatare forestieră propus de Romsilva a fost împărțit în două loturi. Ambele au avut câte un singur ofertant, care a fost declarat ulterior și admisibil. Societatea Pintuia Impex S.R.L. este declarată câștigătoare pentru suma totală de 32.877 de lei. Este al doilea contract pe care îl câștigă firma din Breaza în ultima perioadă.

Pe 27 octombrie 2017, firma câștigă un lot dintr-un alt contract, mai mare, care presupunea prestări de servicii de exploatare forestieră la ocoalele silvice Doftana, Azuga, Sinaia și Maneciu.

Citeste aici si despre constructia podului suspendat de la Braila

Cele două loturi, câștigate de societatea din Breaza, au fost atribuite pentru aceeași sumă pe care a estimat-o inițial Romsilva, 26.832 de lei, respectiv 6.045 de lei, deși ar fi trebuit, teoretic, să aibă loc o negociere, iar valoarea totală finală să fie mai mică.

Pintuia Impex S.R.L este controlată de Ion Pescaru, are șase angajați, o cifră de afaceri pe 2016 de 1.056.404 de lei și o pierdere de 61.900 de lei.

In data de 8 Mai 2017 jandarmii de la Inspectoratul Judeţean Prahova au aplicat o sancţiune contravenţională firmei Pintuia Impex S.R.L în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

 

 

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele