Rusia va produce vaccinuri în Franța, Italia, Germania și Spania

1

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat luni că a încheiat acorduri de producţie a vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V ”cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania” în aşteptarea omologării vaccinului în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

 

”În prezent sunt în curs alte negocieri, în vederea creşterii producţiei în UE. Asta va permite începerea aprovizionării pieţei unice europene cu Sputnik V imediat după autorizarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)”, a anunţatîntr-un comunicat conducătorul fondului, Kirill Dmitriev.

Reprezentantul RDIF, care a finanţat dezvoltarea Sputnik V, nu a anunţat numele grupuri farmaceutice europene cu care a încheiat acorduri.La 9 martie, un prim acord de producţie a fost anunţat în Italia, cu întreprinderea intaliano-elveţiană Adienne, care urmează să producă vaccinul rusesc în Lombardia.

Sputnik V nu este încă autorizat în UE, însă a depăşit o etapă importantă odată cu lansarea examinării vaccinului de către EMA, cu sediul la Amsterdam.În urma acestui anunţ, autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze vaccinuri unui număr de 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Lucian Bode a fost audiat ca martor

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele