Lucian Bode a fost audiat ca martor

1
- Reclama -

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost audiat luni, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Hidroelectrica în care este judecată Elena Udrea, precizând că a dat declaraţie ca martor într-o dublă calitate, membru în Biroul Politic al PDL şi ministru al Economiei, precizând că justiţia trebuie să se înfăptuiască.

 

“Am dat astăzi o declaraţie în calitate de martor într-o dublă calitate pe care o aveam atunci, în 2012, şi anume eram membru în Biroul Politic Naţional al PDL şi în perioada februarie – aprilie 2012 am fost ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În 2017 am avut această calitate de martor în procesul de urmărire penală, am dat şi atunci o declaraţie la DNA, mi-am menţinut această declaraţie în faţa instanţei, justiţia trebuie să se înfăptuiască”, a declarat Bode, jurnaliştilor, la ieşirea din sala de judecată.
El a explicat situaţia existentă în acel moment.

“Fondul Monetar Internaţional avea încheiat cu Guvernul României un acord. Printre obligaţiile asumate de către România era şi aceea de reziliere, renegociere a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice. Am preluat mandatul de ministru al Economiei în perioada în care acest proces de reziliere-renegociere era în derulare, eu în perioada în care am fost ministru, am spus şi în faţa instanţei că îmi amintesc că echipele de negociere de la Hidroelectrica aveau printre altele obligaţia să urmărească 1 reducerea perioadei de valabilitate a acestor contracte, 2, reducerea cantităţii de energie electrică livrată, 3, creşterea tarifelor la care se vindea energia electrică şi 4 introducerea unei clauze de hidraulicitate scăzută, ce înseamnă asta, când era seceta Hidroelectrica să nu fie obligată să vândă energie în cantitatea contractată. Aceastea sunt chestiunile de care am vorbit foarte mult în 2012. Din păcate misiunea FMI era în derulare când Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moţiune de cenzură în 27 aprilie 2012”, a mai afirmat Lucian Bode.

- Reclama -

El a precizat că a urmărit interesul statului român.

Președintele grupului Danone și-a dat demisia

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele