Rușii nu mai vor să lupte pentru Putin în Ucraina

0
soldati-rusi-tineri

Agenția de informații a apărării din Ucraina susține că armata rusă a anulat trimiterea unor unități pe front din cauza refuzului masiv al militarilor de a participa la ostilități, potrivit Sky News.

 

GUR, așa cum se numește agenția de informații ucraineană, afirmă că membrii brigăzilor de tancuri 5 ale armatei 36 au refuzat să lupte, unii dintre ei fiind chiar concediați.

Agenția spune că este de părere că există „o lipsă catastrofală de personal” în unitățile aflate deja în Ucraina și, ca urmare, comandanții au redus semnificativ timpul de recuperare al soldaților care au suferit răni minore.

Vezi și Ucraina primește armament din SUA și Germania pentru ofensiva în Herson / Rușii își repoziționează trupele

Medicilor li s-a „recomandat” să programeze intervenții chirurgicale doar după încheierea războiului sau cu permisiunea directă a comandantului soldatului rănit, a adăugat GUR în postările de pe site-ul său și pe rețelele de socializare.

Rusia intenționează să redistribuie patru batalioane în regiunea Herson, pentru a întări pentru forțele de acolo, dar „aceste unități sunt semnificativ subdimensionate”.

„Cea mai mare parte a personalului nu sunt ceceni, ci mercenari din cele mai sărace regiuni ale federației ruse”, se arată în declarația GUR.

Afirmațiile vin după o postare anterioară care prezenta o înregistrare în care, potrivit serviciului secret ucrainean, un soldat rus vorbește cu un camarad și descrie ceea ce se întâmplă cu forțele rusești din Ucraina drept un „masacru”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele