Salarii mari la Metrou, Ciolacu acuză Guvernul

1

Salariul angajaților de la metrou a fost unul dintre subiectele de dispută între ministrul Transporturilor și sindicat. „Și ca să terminăm odată discuția: câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei”, a scris Drulă pe facebook, la începutul lunii trecute.

 

Ministrul a făcut această declarație în contextul conflictului pe care îl are cu sindicatul de la metrou, condus de același lider, Ion Rădoi. Ministrul a acuzat că la negocierea contractului colectiv de muncă de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat.

Reprezentanți ai Metrorex au precizat că „în ceea ce priveste salariul mediu, acesta este de 5.700 lei net și include toate sporurile pentru lucrul în subteran, sâmbăta și duminica, noapte de noapte, precum și sporul de vechime. Venitul mediu brut care include toate contribuțiile plătite la buget este de 9.900 lei”.

Vezi și UPDATE: Miza mișcării sindicale ilegale comandate de liderul sindical Rădoi

Ciolacu și PSD se spală pe mâini de Rădoi

Marcel Ciolacu spune că pentru a acoperi haosul provocat de noile restricţii anunţate joi aseară, liderii Coaliţiei dau vina pe PSD pentru greva spontană de la metrou.

”Pentru a acoperi haosul provocat de noile restricţii anunţate aseară, pentru a-şi acoperi lipsa de soluţii, liderii Coaliţiei au ieşit azi, în haită, să spună că ”PSD e de vină!” pentru protestul de la metrou. O minciună ordinară! Ceea ce se întâmplă la metrou nu are nicio legătură cu PSD, ci reprezintă doar o altă petardă a Coaliţiei. Ne închid din nou în case, iau măsuri fără nicio logică, închid din nou şcolile, nu au nicio soluţie pentru a stopa în mod real pandemia, dar aruncă vina pe PSD! Sunteţi la putere să guvernaţi, nu să asistaţi ”, transmite Marcel Ciolacu.

El le transmite guvernanţilor să termine cu propaganda.

„Voi aţi pus conducerea Metrorex care trebuie acum să ia măsuri! Deblocaţi traficul, aplicaţi legea în conflictul pe care voi l-aţi creat şi lăsaţi fake-news-urile menite să acopere carantinarea ţării! Mâine, după ce această diversiune se va sfârşi, românii vor sta în continuare în case, nu vor avea bani, nici testare şi nici vaccinare ”, conchide social-democratul.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Liderii partidelor coaliţiei acuză că liderul USLM, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a declanşat protestul la o zi după ce Metrorex a notificat firma sindicatului care administrează spaţiile comerciale din staţiile de metrou să le elibereze până în 2 aprilie.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele