Scandalul dopajului a dus la suspendarea Coronei Braşov din competiţiile europene

0

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, joi, că a iniţiat procedurile legale împotriva clubului Corona Braşov, de unde 17 jucătoare au încălcat prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelului cu terapie laser.

Clubul a fost şi suspendat din competiţiile europene, unde urma să continue în grupele Cupei EHF, iar jucătoarele vizate nu au drept de joc nici pentru echipele naţionale.

EHF a informat clubul despre măsurile luate şi procedurile iniţiate, conform regulamentelor în vigoare, şi recunoaşte deciziile luate până în prezent de ANAD, care a suspendat 17 jucătoare până în prezent în urma audierilor. De asemenea, EHF a anunţat că jucătoarele vizate sunt suspendate din orice competiţie patronată de forul continental – cupe europene şi/sau cu echipele naţionale. Clubul Corona Braşov a fost şi el suspendat provizoriu, iar procedurile legale vor continua. Clubul poate înainta un apel, în maximum şapte zile.

Forul european de profil urmează să anunţe şi procedurile următoare privind componenţa grupei C din Cupa EHF, în care Corona s-a calificat după ce a eliminat echipa Gloria Bistriţa în turul al treilea.

Citeşte şi: Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele