Se pregătește o serie Harry Potter cu actori transsexuali

0
Sursă foto: Facebook/globalcitizen.org

Mai mulți producători de film ar putea fi daţi în judecată de scriitoarea JK Rowling dacă îi vor folosi personajele într-o serie Harry Potter cu actori transsexuali, filmată la vară în SUA.

Aceștia plănuiesc o variantă „woke”, alertă la prejudecăţile rasiale şi la discriminare, a filmelor Harry Potter în care personajele magice vor fi interpretate de actori transsexuali şi non-binari, potrivit „DailyMail”.

Filmul este văzut de mulţi ca o provocare la adresa lui J.K. Rowling, scriitoare britanică, cunoscută mai ales drept autoare a romanelor de fantezie Harry Potter, care a fost atacată pentru că a pus sub semnul întrebării afirmaţia conform căreia femeile transsexuale sunt identice cu femeile biologice, realizatorii de film caută o distribuţie diversă pentru principalele roluri.

Ei insistă asupra faptului că unele dintre personajele pentru noile versiuni – care vor fi difuzate sub forma unei „serii web” – nu pot fi interpretate de actori albi, inclusiv rolul principal al lui James Potter, tatăl tânărului vrăjitor Harry.

Conform notelor de casting, acest rol este deschis doar unui actor care este „asiatic, negru, de origine africană, etnic ambiguu, multirasial, de origine indigenă, latino, hispanic, din Orientul Mijlociu, din Asia de Sud, indian, din Asia de Sud-Est sau din insulele Pacificului„. Producătorii nu au precizat cine o va interpreta pe Lily Evans, mama lui Harry, dar au spus că vor o „femeie transsexuală, nonconformistă, non-binară”.

Totodată, fişele de casting pentru Sirius Black, interpretat iniţial de Gary Oldman în adaptările cinematografice, cer un actor care să nu fie alb. Toate genurile pot da audiţii pentru acest rol.

Realizatoarea proiectului, producătoarea video „TikTok” Megan Mckelli, a declarat: „Ne propunem să reflectăm diversitatea fanilor în personajele sale îndrăgite, introducând oameni de culoare, poveşti queer şi personaje de diferite credinţe”.

Producătorii, care au sediul în SUA, sunt aproape sigur că se vor confrunta cu o bătălie juridică din partea lui Rowling, despre care se crede că nu le-a acordat permisiunea de a-i folosi personajele.

Chiar dacă realizatorii şi-au scris propriul scenariu, care nu îl are ca personaj central pe Harry, interpretat de Daniel Radliffe în filmele originale alături de Emma Watson în rolul lui Hermione Granger şi Rupert Grint în rolul lui Ron Weasley, acesta se bazează pe cărţile scrise de Rowling, care îşi apără drepturile de autor.

De asemenea, personajele ei, precum Remus Lupin, Peter Pettigrew, Marlene McKinnon şi Dorcas Meadowes, vor apărea în serialul care va fi filmat în iunie şi iulie în zona Pacific Northwest din America.

După cum spun producătorii, Lupin poate fi interpretat de toate genurile, dar Pettigrew trebuie să fie jucat de „un bărbat transsexual, non-binar, care nu se conformează cu genul„.

Deocamdată nu se ştie când va fi difuzat serialul, dar Mckelli a angajat deja un agent de casting din Los Angeles, Hannah Schill.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele