Șef de federație națională, arestat pentru fraudă fiscală

1
- Reclama -

Preşedintele Federaţiei franceze de rugby (FFR), Bernard Laporte, rămas fără puteri executive, a fost arestat pentru fraudă fiscală agravată, a indicat Parchetul naţional financiar (PNF).

 

Cercetările, demarate în august 2020, au fost încredinţate Serviciului de Investigaţii Judiciare Financiare (SEJF), a precizat această sursă.

Laporte a fost convocat la o audiere la care a mers însoţit de un avocat specializat în domeniul fiscal, a declarat unul dintre avocaţii săi, Jean-Pierre Versini-Campinchi.

„Este cu totul scandalos că parchetul a ales data alegerii domnului Buisson pentru a stabili data audierii şi că anunţul acestei audieri a fost făcut chiar în această zi”, a continuat avocatul, care a acuzat „o înverşunare din partea PNF”.

- Reclama -

De luni până joi, cele aproximativ 1.900 de cluburi de amatori din Franţa sunt chemate să decidă asupra candidaturii lui Patrick Buisson, vicepreşedinte responsabil cu rugby-ul amator, pentru a prelua şefia Federaţiei după ce Laporte a fost suspendat sub presiunea Ministerului Sportului şi a Comitetului de Etică al FFR.

Daniel Cămătaru, fiul interlopului Sile Cămătaru, prins în Italia

Potrivit unei surse apropiate de dosar, această anchetă este separată de afacerea de corupţie în care Laporte a fost condamnat în primă instanţă pe 13 decembrie la doi ani de închisoare cu suspendare, alături de omul de afaceri Mohed Altrad, condamnat la rândul său la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele