Șeful mafiei siciliene, Giuseppe Calvaruso, reținut de poliție

0

Un prânz de Paşti s-a dovedit cu ghinion pentru un faimos şef al mafiei siciliene. Giuseppe Calvaruso, un mafiot care s-a întors recent din Brazilia, a fost arestat de poliţişti în timp ce sărbătorea Paştele cu familia sa, în apropiere de Palermo.

 

Alţi trei mafioţi au fost de asemenea încătuşaţi, a raportat poliţia.

Extorcarea, agresiunile şi răpirile sunt câteva dintre infracţiunile atribuite de către procurorii din Palermo celor patru gangsteri.

Calvaruso a rămas o lungă perioadă de timp în Brazilia, pentru a se ocupa de activitatea criminală a Cosa Nostra.

Vezi și Poliţia italiană a dat o nouă lovitură la vârful mafiei siciliene în Palermo

În calitate de naş al mafiei, el a soluţionat disputele dintre membrii familiei şi a asigurat “ordinea publică” pe teritoriul său, potrivit anchetatorilor.

Printe altele, Calvaruso a garantat siguranţa şi întreţinerea familiilor mafioţilor încarceraţi.

Oameni de afaceri şi antreprenori au apelat la el pentru a primi permisiunea de a începe o afacere sau de a soluţiona diverse dispute. Potrivit anchetatorilor, naşul mafiei a preluat “rolul surogat” al instituţiilor statului.

Calvaruso a făcut afaceri şi în străinătate, cu companii care au investit sume imense de capital în industria hotelieră şi de construcţii din Sicilia. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o serie de extorcări, menite să constrângă proprietarii de clădiri care au nevoie de renovare să apeleze la companii de construcţii deţinute de fapt de Calvaruso.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele