Sfântul Nicolae 2022: tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci pe 6 decembrie

0
- Reclama -

Marți, 6 decembrie 2022, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Nicolae. Prima sărbătoare a iernii este așteptată cu mare nerăbdare de către cei mici, dar și de cei mari. Hai să vezi care sunt tradițiile și obiceiurile de care încă se mai ține cont în anumite zone ale țării, scrie a1.ro

Ziua de 6 decembrie 2022 este una foarte importantă pentru credincioși! Cu o seară înainte de Sfântul Nicolae, cei mici au sarcina de a-și curăța ghetuțele pentru a primi cât mai multe daruri sau nuielușe de la Moș Nicolae, în funcție de cât au fost de cuminți.

Conform tradiției, Sfântul Nicolae este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, chiar în stânga lui. Mai mult decât atât, se știe faptul că Sfântul Nicolae este bun cu cei săraci, oferă ajutor văduvelor și copiilor fără părinți, dar este și un protector al celor mici.

Un lucru pe care puțini îl știau este faptul că Sfântul Nicolae e cunoscut și sub numele de San-Nicoara. Bătrânii spun că Ierarhul păzește soarele care încearcă să ajungă la tărâmurile de miazănoapte și să lase lumea fără lumina lui.

Tradițiile și obiceiurile de Sfântul Nicolae 2022. Ce e bine să faci pe 6 decembrie

Există mai multe obiceiuri și tradiții încă din bătrâni de care credincioșii țin cont și în zilele de astăzi. În ziua de 6 decembrie 2022, băieții din zonele de sat se organizează în grupuri pentru a-și alege o gazdă unde vor merge să repete colindele de sărbători, potrivit traditii-superstitii.ro.

- Reclama -

Tot de Sfântul Nicolae, credincioșii pun crenguțe de pomi fructiferi lângă icoane. Tradiția spune că dacă acestea înfloresc până de Anul Nou, 2023 o să fie unul roditor și plin de bucurii.

De asemenea, se spune că iarna începe de Sfântul Nicolae, atunci când el trebuie să își scuture barba cea albă, adică să ningă. Dacă fulgii de zăpadă nu vor atinge pământul pe 6 decembrie, se zice că Sfântul Nicolae ar fi întinerit, conform sursei citate mai sus.

Mai mult decât atât, ziua de 6 decembrie este strâns legată și de ritualuri magice și farmece. Acestea au o putere mult mai mare în această zi importantă din an.

Din popor se zice că există anumite cadouri pe care nu trebuie să le dăm în seara de pe 5 decembrie 2022, iar printre acestea se numără obiectele ascuțite sau negre, produsele de machiaj sau bijuteriile.

Citește și: Nu oferi niciodată de Moș Nicolae aceste cadouri celor dragi. Aduc un mare ghinion. 

Se pare că acestea ar aduce ghinion celui care le primește, motiv pentru care ar trebui să le ștergem de pe lista de cadouri de Moș Nicolae.
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele