Sindicaliştii de la „Solidaritatea Sanitară” protestează din nou

1

Sindicaliştii de la „Solidaritatea Sanitară” protestează din nou  în Piaţa Victoriei, solicitând condiţii de muncă decente. De asemenea, vor fi comemoraţi angajaţii din sănătate decedaţi din cauza pandemiei, numărul lor fiind în creştere.

 

”Joi, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 11:00, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” va desfăşura în Piaţa Victoriei un nou Miting pentru Condiţii de Muncă Decente, continuând seria protestelor declanşate în 7 octombrie 2020. Acesta este al treilea miting dedicat exclusiv apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiţii de muncă decente şi la recunoaşterea meritelor, aşa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente. Revendicările Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vizează intervenţiile urgente pentru creşterea siguranţei lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale şi recunoaşterea meritelor profesioniştilor din sănătate. Protestul include şi comemorarea numărului de lucrători din sănătate decedaţi, aflat într-o creştere accelerată”, anunţă sindicaliştii.

Ei vor să atragă atenţia guvernanţilor asupra necesităţii urgentării măsurilor de protecţie a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactului COVID-19 asupra profesioniştilor din sănătate, atât în privinţa numărului de lucrători nou infectaţi cât, mai ales, ”în privinţa numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viaţa proprie tratarea şi îngrijirea pacienţilor”.

Vezi localitățile care intră în scenariul roșu

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele