Socialiștii de peste Prut îl vor pe Traian Băsescu persoana non-grata în Republica Moldova

0

Socialiștii de peste Prut solicită autorităţilor declararea fostului preşedinte al României Traian Băsescu persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova.

Într-o declaraţie făcută publică de formaţiune, socialiştii îşi motivează solicitarea prin faptul că Traian Băsescu s-ar implica în treburile interne ale statului.

Citiți și Traian Băsescu, “ciclonul” năpustit pe politizările lui Dragnea

PSRM nu precizează însă care sunt acţiunile lui Traian Băsescu pe care le consideră intervenţie „în treburile interne ale unei ţări suverane”.

În aceeaşi declaraţie, Traian Băsescu este acuzat că ar susţine reconstituirea într-un alt format a Alianţei pentru Integrare Europeană – cu PLDM şi PL. Potrivit PSRM, se urmăreşte lichidarea Moldovei în anul 2018.

„Deşi a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar şi în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede „eurointegrarea prin uşa din spate”, a devenit planul de bază al grupului de la guvernare”, se spune în declaraţia socialiştilor.

PSRM reiterează sprijinul pentru poziţia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind revenirea în scoli la disciplina „Istoria Moldovei”. Totodată, formaţiunea îndeamnă toate forţele patriotice să creeze front comun pentru apărarea statalităţii Moldovei şi identitatea poporului moldovenesc.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele