Sondaj: Scoțienii vor să se rupă de Regatul Unit al Marii Britanii

0

Numărul scoțienilor care vor ca țara lor să se rupă de Regatul Unit al Marii Britanii, după Brexit, a ajuns la 52%, potrivit unui sondaj dat publicității luni.

Potrivit sondajului publicat de ziarul scoțian Holyrood Magazine, majoritatea scoțienilor ar vota pentru independența de Regatul Unit și vor organizarea unui referendum până în 2021.

Susținerea pentru un nou referendum de independență a fost clar demonstrată la alegerile europaralmentare din luna mai, când partidul premierului scoțian Nicola Sturgeon a câștigat detașat. “Scoția a respins Brexitul din nou!” a scris, atunci, pe Twitter, șefa guvernului de la Edinborough.

Anterior, declarase că un nou referendum pe tema independenţei este necesar să organizeze, înaintea încheierii legislaturii scoţiene în curs, în mai 2021, din cauza Brexitului.

Scoţia a respins independenţa într-un referendum organizat la 18 septembrie 2014, când tabăra ”Nu” a obţinut o o victorie cu 55,3% din voturile exprimate. Tabăra ”Da” a obţinut atunci 44,7% din sufragii.

La referendumul pentru ieșirea din UE, în 2016, Scoția a votat masiv pentru rămânerea Regatului în UE, ceea ce a determinat-o pe Nicola Sturgeon să propună organizarea unei noi consultări populare pe tema independenței țării față de Regatul Unit al marii Britanii.

SURSA:ȘtirileProTV

CITEȘTE ȘI Noul premier al Marii Britanii: Brexitul reprezintă o „enormă oportunitate economică”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele