SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing

0

Serviciul Român de Informaţii a transmis, sâmbătă seară, o avertizare în legătură cu o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Potrivit specialiştilor, atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime.

 

”La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware. Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime”, a transmis, sâmbătă seară, SRI, într-un comunicat d epresă.

Specialiştii recomandă a nu se accesa link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

”Se recomandă aceleaşi măsuri de precauţie privind accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc. De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, a mai transmis instituţia.

 

PepsiCo a avut un început de an foarte bun

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele