Stelian Ion despre decizia CCR: “USR va propune o altă modalitate de numire a judecătorilor CCR”

1

Deputatul USR, Stelian Ion a declarat, miercuri, că decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ este “o surpriză neplăcută”, fiind mai degrabă o decizie politică, şi a menţionat că partidul său va propune, în viitor, modificarea modalităţii de numire a judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmite Agerpres.

“Să vedem şi motivarea, am văzut doar comunicatul Curţii Constituţionale. Pentru noi este o surpriză neplăcută, am ascultat cu mare atenţie şi am studiat actele care au fost publice şi anume, pe de o parte, sesizarea, pe de altă parte, apărările făcute inclusiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ne-au convins argumentele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, în vreme ce judecătorii Curţii Constituţionale sunt numiţi politic, potrivit Constituţiei noastre, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt promovaţi pe bază de examen. De aceea, dincolo de chestiunile juridice, (…) vedem că decizia de astăzi dată de o instituţie politică juridică este mai degrabă o decizie politică, spunem noi, vedem că apărările şi argumentele unor profesionişti ai dreptului, cum sunt judecătorii de la cea mai Înaltă Curte de Justiţie din această ţară, aceste păreri nu sunt luate în considerare de către Curtea Constituţională”, a afirmat Stelian Ion.

El a spus că decizia Curţii Constituţionale “se aşază într-un tot mai lung şir de decizii criticabile”.

“Decizia (…) atacă din ce în ce mai mult credibilitatea Curţii Constituţionale, de aceea în perioada următoare USR va repeta din ce în ce mai des şi va promova ideea unei revizuiri a Constituţiei în sensul ca, pe viitor, judecătorii CCR să fie numiţi nu doar politic sau nu politic, ci mai degrabă din rândul magistraţilor şi pe criterii obiective şi nu politice”, a adăugat deputatul USR.

Potrivit lui Stelian Ion, timp de patru ani, regulile privind completurile au fost corecte.

“Timp de patru ani de zile aceste reguli au fost absolut acceptabile, au fost corecte şi, odată cu nevoia stringentă a domnului Liviu Dragnea, totul este dat peste cap şi dezlegarea asta în cazul domnului Dragnea vine dinspre Curtea Constituţională, pentru că este vorba de Liviu Dragnea”, a susţinut el.

În opinia sa, “este terifiant ceea ce se întâmplă dacă aşa sunt aleşi judecătorii”.

“Va trebui să respectăm decizia Curţii Constituţionale, nu e loc de întors, deciziile Curţii Constituţionale şi toate hotărârile pe care le ia Curtea Constituţională sunt o oglindă a României în care se reflectă gradul de democraţie la care a ajuns România. (…) Noi vom propune o altă modalitate de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională pe viitor”, a spus Stelian Ion.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de cinci judecători.

Citește și DNA solicită senatului urmărirea penală a lui Tăriceanu, pentru luare de mită! Ar fi primit mită 10% din valoarea unui contract Microsoft

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Parlamentul ( puterea legisltativa) si guvernul ( puterea executiva) României au devenit niște afaceri de familie pentru Dragnea și Tăriceanu – si retur, iar unde nu rezolva problemele OUG-urile nu pot rezolva problemele penale ale borfasilor zilei, intervin, cumva legiferand, derbedeii de la CCR. Acum se pregătește de privatizare si puterea judecătorească. Doua servicii secrete ( MAI si MAN) au fost extrase deja de sub controlul președintelui României, garantul securității statului și șeful CSAT, și trecute în subordinea șefilor PSD , respectiv ALDE. Dupa noua lege președintele poate sa refuze o singura data numirea procurorilor șefi pentru DNA, DIICOT sau Parchet General, adică dacă il refuza pe Iordache, va fi numit Nicolicea, pe care nu poate sa-l mai refuze. Intre timp, președintele, cine o fi el, garantează securitatea tarii cu o linguriță de ceai si o scobitoare in mana. Cred ca băieții din FSB-ul lui Putin se prăpădesc de ras și scot șampania de la rece.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele