Stelian Tănase explică de ce va pierde PSD guvernarea: „S-au tăiat investițiile și s-a alimentat fondul de salarii ca să fie prostimea mulțumită”

0

Analistul politic Stelian Tănase consideră că PSD nu-și onorează sub nicio formă promisiunile din 2016 și defilează cu pași grăbiți spre băncile opoziției, în legislatura 2020-2024. El arată că PSD scade în sondaje pentru că una vorbesc liderii la televizor, alta simt oamenii în buzunare.

”De la ultimele alegeri parlamentare tot am impresia ca suntem prostiți. Zi de zi de zi,ceas de ceas și proporție de masă, cum zicea odată propaganda. Ni se aruncă praf în ochi, cert. Inteligența noastră este disprețuită de către bravele noastre oficialități. Ne este jucată o farsă. Programul electoral PSD nu a spus nicio vorbă despre așa-zisa „reformă a justiției”, despre un referendum pe chestiunea familiei, nici despre legi și OUG cu dedicație – pe adresa Liviu Dragea&Co.

PSD a vorbit insistent despre pensii și salarii care trebuie să crească de 2, 3 ori pînă în 2020. S-a ales praful de asemenea promisiuni. Am aflat că salariile bugetarilor de ex. îngheață din 2019. Pentru pensii trebuie să așteptăm 2020, după alegeri. Cine e prostul care mai crede gogorița asta? Le dai votul momit cu fantasme și nu te alegi cu nimic la schimb. Adică – votați-ne, că ne ținem, în sfirșit, de cuvînt! Mărim pensiile! Promisiunile vor fi onorate, tovarăși, numai dacă suntem tot noi la putere.

Estimp oficiali guvernamentali continuă să vînture cifre fantasmagorice despre boom-ul economic românesc, dar uită să spună că este vorba de o scamatorie pe hîrtie! S-au tăiat investițiile și s-a alimentat fondul de salarii ca să fie prostimea mulțumită, să aibă iluzia că îi merge bine. Ce e drept număra mai multe firfirici. Dar puterea de cumpărare a scăzut. A crescut și deficitul peste limita IMG_0056admisă în UE. Inflația este mai ridicată ca niciodata în ultimii ani. Dacă ne lovește o criză, economia Romaniei se face praf repede. Cade victimă fff ușor din cauza acestui model economic nerealist, extrem de riscant și populist.

Defilăm în schimb cu clasamente care nu spun nimic. Nu ne hrănim cu cifre. Capul de locuitor din statistici nu este unul și acelasi cu omul real. Ultimul simte că este înșelat întîi de toate cind numără banii de coșniță. Benzina, curentul electric, prețul gazelor au crescut toamna asta dramatic. Mărfurile alimentare – acolo unde creșterea prețurilor te atinge cel mai tare la buzunar- sunt mai scumpe ca oricînd. Și continuă să crească. Nici gînd să scadă, cum s-a promis. Să nu ne miram că oamenii spun că au fost mințiți.E adevărul curat. Ca efect, PSD scade în sondaje si se îndreaptă în pas de defilare spre băncile Opozitiei pe care le va ocupa 2020/2024.”, arată Stelian Tănase, pe blogul personal.

Citește și Sondaj CURS: În rândul electoratului de dreapta, Iohannis are de ori mai multe procente decât Cioloș! În rândul electoratului PSD/ALDE Tăriceanu îl zdrobește pe Dragnea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele