Steve Bannon, consilier al lui Donald Trump, s-a predat FBI-ului

0
Donald Trump
Donald Trump

Steve Bannon, consilier şi aliat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat luni FBI-ului, după ce a fost inculpat pentru refuzul de a colabora cu comisia Congresului care anchetează rolul lui Trump în asaltul din 6 ianuarie al susţinătorilor săi asupra Capitoliului.

 

„Dăm jos regimul lui Biden!”, a declarat Steve Bannon în faţa jurnaliştilor adunaţi la sediul FBI-ului din Washington, acuzând că tot ce se întâmplă în jurul respectivei anchete este doar „gălăgie”.

În vârstă de 67 de ani, Steve Bannon este unul din cei peste 30 de apropiaţi ai fostului preşedinte Donald Trump convocaţi de comisia Camerei Reprezentanţilor să depună mărturie în ancheta privind asaltul de la Capitoliu.

El a fost inculpat pentru refuzul de a se prezenta în faţa acestei comisii, alcătuită majoritar din democraţi, şi de a-i transmite documente, invocând dreptul foştilor preşedinţi de a păstra confidenţiale unele documente şi discuţii.

Casele de pariuri din Marea Britanie îl dau favorit pe Trump la alegerile din 2024

Steve Bannon riscă între o lună şi un an de închisoare pentru fiecare din cele două capete de acuzare. Pe 6 ianuarie el nu mai avea nicio funcţie oficială, dar respectiva comisie susţine că el pare să fi vorbit cu Trump despre manifestaţie în zilele anterioare.

Peste 150 de persoane au fost audiate de comisia Congresului, care săptămâna trecută a emis noi convocări pe numele unor apropiaţi ai lui Trump, inclusiv fosta sa purtătoare de cuvânt Kayleigh McEnany şi consilierul său Stephen Miller.

Un alt colaborator apropiat al fostului preşedinte republican, Mark Meadows, nu a dat curs vineri unei citaţii de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă.

Acesta din urmă a ţinut să atragă atenţia că inculparea lui Bannon este „un mesaj clar” asupra riscurilor la care se supun toţi cei care refuză să colaboreze cu ea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele