Studiu: Doar două partide par să-și dorească membri noi și tineri

0

„Oameni noi și tineri în politică” este o sintagmă pe care o auzim des în spațiul public. Dar câtă nevoie au oare partidele de oameni noi și tineri?

Am încercat să ne răspundem la această întrebare printr-un demers online.

Ne aflăm în pragul alegerilor europarlamentare, iar partidele ar trebui să fie receptive, să primească membrii cu proiecte noi, pregătiți să fac lucruri pentru țara asta care are atâta nevoie de politicieni ancorați în realitate.

M-am înscris în toate partidele, cât de cât importante

Lucrurile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a te înscrie într-un partid este să ai peste 18 ani şi implicit drept de vot şi să nu fi fost retras dreptul de asociere. Condiții pe care zic eu, le îndeplinesc. Fiindcă trăim în era internetului și a vitezei, am încercat să aplic online și am început să completez adeziunea fiecărui partid în parte.

Am început cu PSD-ul.

Site-ul Partidului Social Democrat nu are rubrică pentru o astfel de activitate, dar am găsit pe cel al organizației de tineret, semn că orice senior cu dorință să facă ceva pentru partid și țară trebuie să o ia de jos, mai exact de la TSD. Am completat fiecare rubrică și am așteptat la fel cum se recomandă pe site. Așteptarea continuă. La aproape o lună după aplicare nu am primit niciun răspuns.  Să mai aștept?

Am aplicat și la PNL. Aici am primit un răspuns pe mail mai repede, iar adeziunea pe site-ul lor a fost destul de „la vedere”.

Răspunsul primit suna cam așa:

Bună ziua!
Am primit cu plăcere e-mailul prin care vă exprimați dorința de a deveni membru al Partidului Național Liberal. Vă mulțumim! Ne va face o deosebită plăcere să facem echipă cu dumneavoastră.
Este necesar să ne transmiteți din filiala cărui județ sau sector (în cazul municipiului București) doriți să faceți parte, urmând ca echipa de acolo să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil pentru îndeplinirea formalităților.
Cu respect, vă mulțumim!

Pe curând,

Partidul Național Liberal

N-am mai continuat demersul.

A urmat ALDE. O adevărată complicăciune, de la seria buletin până la stare civilă sau religie.

Răspunsul nu a venit.

Am zis să îi dau o sanșă și partidului Domnului Victor Ponta – PRO România. Și aici, încă aștept un răspuns.

 

 

La fel ca în cazul PMP.

Surprinzător a fost partidul lui Dacian Cioloș, care deși a avut un răspuns standard și automat pe mail, a continuat cu mai multe newslettere prin care mă informa despre alegeri, secții de votare sau cum a inițiat partidul o campanie de donare de sânge unde mă invita să mă alătur.

Primenirea clasei politice cu tineri – Slogan sau adevăr?

Este foarte clar că pentru subiectul în cauza doar PNL şi PLUS sunt partide care îşi doresc un suflu nou, în sensul că sunt deschiși sau caută în mod activ exclusiv membrii dinafara cercului care conţine oameni cu implicaţii politice în anii 1990-2000.

Concluzia: FIŢI VOCALI VIZAVI DE PARTIDELE POLITICE

Acuzați-le că nu sunt interesate de membrii noi din zona rece a politicii. Fiți conștienți că răspunsul la o adeziune făcută pe mail nu este neapărat și acceptul în cercul restrând al oamenilor care se cred „politiceni”.

După cum vedem nu e foarte ușor să ajungi în politică dacă folosești internetul. Partidele nu sunt întru totul modernizate și adaptate la sfera internetului. Această premisă se aplică și în cazul alegerilor de duminică. Dacă stai și comentezi pe internet, niciodată, nimic nu o să se schimbe! IEȘI LA VOT!

Citește și Iohannis, despre PSD: Ei mă fac mut, eu spun că au ratat guvernarea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele