Studiu: Unele produse de tip fast-food conțin materiale plastice

Plastic găsit în mâncarea de la McDonald's, Pizza Hut și Chipotle

1
burger mancare
fruit hamburger

Unele produse de tip fast-food conțin materiale plastice care pot determina probleme grave de sănătate, arată un nou studiu publicat de Washington Post.

 

În produsele fast-food cele mai populare au fost găsite substanțe chimice despre care cercetările au arătat că sunt legate de afectarea reproducerii și problemele de învățare la copii.

Plastic găsit în mâncarea de la McDonald’s, Pizza Hut și Chipotle

Un nou studiu publicat la sfârșitul lunii raportează că, mult prea des, cantități mici de substanțe chimice industriale numite ftalați, care sunt folosite pentru a face plasticul moale, au fost găsite în mostre de alimente de la restaurante precum McDonald’s, Pizza Hut și Chipotle.

Vezi și McDonald’s începe să producă McPlant. Ce conține și de când va fi disponibil

Cercetătorul de la Universitatea George Washington Lariah Edwards, profesorul Ami Zota și colegii lor au achiziționat 64 de produse fast-food de la McDonald’s, Burger King, Pizza Hut, Domino’s, Chipotle, Tex-Mex șiTaco Bell din an Antonio.

Studiul a găsit substanțe chimice nocive în majoritatea probelor colectate. Ftalații sunt legați de probleme de sănătate, inclusiv tulburări ale sistemului endocrin și probleme de fertilitate și reproducere, precum și risc crescut pentru tulburări de învățare, atenție și comportament.

Articol de Elena David

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele