SUA nu vor recunoaşte niciodată referendumurile din Ucraina

0

Preşedintele american Joe Biden a promis joi că nu va recunoaşte „niciodată, niciodată, niciodată” rezultatele referendumurilor „orchestrate de ruşi” în Ucraina.

 

„Vreau să fiu foarte clar în această privinţă: Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată, niciodată, revendicările Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei”, a spus preşedintele american în cadrul unui summit de la Washington care a reunit liderii insulelor din Pacific, relatează AFP.

„Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a adăugat preşedintele Biden, care a salutat „sacrificiul” ucrainenilor de a-şi „salva poporul lor şi de a menţine independenţa ţării lor”.

Referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin, acesta a mai considerat că „agresiunea Rusiei în Ucraina, cu scopul de a urmări ambiţiile imperiale ale lui Putin, „reprezintă o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

Apar primele ”erori” în mobilizarea lui Putin. Bătrâni bolnavi, moașe și studenți, chemați să meargă la război

Afirmaţiile preşedintelui american vin într-un moment în care preşedintele rus urmează să oficializeze vineri la Moscova anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene, larg denunţate de Kiev şi aliaţii săi occidentali.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele