SUA și China lasă impresia că sunt dispuse să domolească războiul economic

0

Preşedintele american Donald Trump a salutat decizia Chinei de a excepta de la tarife unele medicamente anticancer şi a altor produse şi a anunţat la rândul său o scurtă amânare a majorărilor de tarife pentru bunuri chinezeşti în valoare de miliarde de dolari.

Bursele asiatice au crescut, joi, în urma informaţiilor, concesiile având loc cu câteva zile înainte de o întâlnire planificată între negociatorii americani şi chinezi, la Washington, detensionând escaladarea războiului comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii, informează news.ro. Decizia Chinei de a excepta unele bunuri americane a fost ”o mişcare importantă” a Beijingului şi un gest pozitiv înainte de întâlnirea de la Washington, a declarat Trump la Casa Albă. China a anunţat miercuri un set de 16 tipuri de produse americane care vor fi scutite de tarife, între care se află medicamente anticancer şi lubrifianţi, precum şi ingrediente pentru hrana animalelor, respectiv zer şi făină de peşte, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Finanţe. ”Au făcut câteva mişcări…este destul de bine. Cred că este un gest, nu? A fost o mişcare importantă”, a spus Trump.

Trump a spus că speră să ajungă la un acord cu China după mai mult de un an de impunere a unor tarife de retorsiune, care au agitat pieţele financiare.

Citește și: Avertisment ANPC: Fructele din import ne pot îmbolnăvi de cancer

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele