Consilieri pro-ruși din Mariupol și-au trădat concetățenii. Rușii aduc crematorii mobile să-și ascundă crimele

0
mariupol

Primarul orașului ucrainean Mariupol, Vadim Boychenko, a anunțat miercuri, 6 aprilie, că rușii au adoptat noi strategii pentru a încerca să ascundă crimele pe care le comit.

 

Mai exact, a denunțat că mai multe crematorii mobile ale rușilor au început să circule pe străzile din Mariupol. Primarul a adăugat că există posibilitatea ca zeci de mii de oameni să fi murit în Mariupol, iar crimele să fi fost ascunse prin incinerare, potrivit Nexta.

Consilieri pro-ruși din Mariupol și-au trădat concetățenii

Mariupol, port la Marea Azov, a fost unul dintre cele mai puternic bombardate orașe din Ucraina.

Vezi și Civili executați în apropiere de Kiev, cine sunt militarii ruși care au luptat și în Siria

Consiliul Local din Mariupol susține că trupele ruse au fost ajutate cu informații de către cinci membri ai Partidului ucrainean Platforma Opoziției – pentru Viață (OP-ZH). Activitatea formațiunii, una eurosceptică și pro-rusă, a fost suspendată de președintele Zelenski, alături de cea a altor zece partide, la finele lui martie.

Reprezentanți ai Consiliului Local din Mariupol scriu pe rețelele sociale că ar avea dovezi că aceștia cinci ”au acționat ca informatori pentru armata inamică” și au furnizat informații care au ajutat trupele ruse să bombardeze infrastructura civilă, scrie hromadske.ua.

Oficialii din Mariupol menționează că, încă din primele zile ale războiului, ocupanții au atacat depozite cu alimente și medicamente, turnuri ale operatorilor de telefonie mobilă și linii electrice, stații de pompare și alimentare cu apă, au ars toate autobuzele pregătite pentru evacuarea populației.

Potrivit administrației din Mariupol, ”s-a dovedit că trădătorii-deputați din OP-ZH au fost cei care i-au ajutat pe ruși să paralizeze rapid orașul și să creeze o catastrofă umanitară”.

Consiliul Local al orașului a dat numele celor care au furnizat informații rușilor: Ivașcenko Konstantin Vladimirovici, Khadzhinov Dmitri Mihailovici, Yevhen Oleksandrovych Kharmishev, Sotnikova Natalia Anatoliyivna, Karpenko Olena Vasylivna. 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele