Subiecte BACALAUREAT 2017 la română. Ce subiecte au avut elevii de rezolvat

0
- Reclama -

Prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, la Limba şi literatura română, va fi susţinută luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele până la ora 16,00 şi depuse contestaţiile între orele 16,00 – 20,00. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Opera literară aleasă pentru acest an a fost ”Moara cu noroc”, de Ioan Slavici. Marea problemă a elevilor la subiectul al III-lea

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, care a început la ora 09.00, constă în trei subiecte, fiecare cu 30 de puncte. La primul, elevii au de rezolvat câteva exerciţii pe baza unui text la prima vedere, partea cea mai grea la acest subiect fiind ultimul subpunct în care tinerii trebuie să facă un mini-eseu în baza unui fragment din textul dat. La cel de al doilea subiect, absolvenţii au de elaborat un text argumentativ despre un anumit subiect dat, în care să respecte structura unui astfel de discurs, numărul de cuvinte şi normele limbii române. De asemenea, ei trebuie să utilizeze mijloace lingvistice potrivite exprimării unei aprecieri, să dezvolte două argumente adecvate ipotezei şi o concluzie pertinentă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele